Tjäna pengar på att sitta hemma och svara på undersökningar online. Låter det för bra för att vara sant? Faktum är att det mycket väl är möjligt att tjäna pengar online genom att delta i marknadsundersökningspaneler. Det gäller bara att ha rätt inställning innan man börjar. Visst kan man tjäna pengar, men som med de flesta andra tjäna pengar-möjligheterna som internet erbjuder så är det inte en genväg för att bli rik.

Gör undersökningar online för att tjäna lite extra pengar

Man bör se denna typ av undersökningar online som ett sätt att tjäna lite extra pengar. Har man tid över på kvällen så kan man lätt spendera några minuter på att svara på en marknadsundersökning. Gör man det under en längre period så kan man faktiskt samla ihop en slant. Pengar som alltid kan komma till nytta på ett sätt eller annat.

Man kan tjäna lite extra pengar till att exempelvis betala en räkning medan andra kanske samlar ihop pengar till en resa med familjen. Det finns alltid ställen där man kan stoppa lite extra intjänade pengar. Det viktiga är som sagt att man inte har alldeles för höga förväntningar med hur mycket man kan tjäna.

Man kommer inte att bli rik genom att göra undersökningar på nätet. Man kommer heller inte att vara i närheten av att tjäna vad man gör genom att ha ett legitimt jobb. Det man kan förvänta dig är helt enkelt att man kan tjäna lite extra pengar som du kan lägga undan för mindre utgifter.

Att anmäla sig till undersökningar på nätet

Det finns flera möjligheter för dig som är intresserad av att börja med undersökningar online. Man kan givetvis söka på undersöknignar i en sökmotor såsom Google. Men de olika marknadsundersökningspanelerna där ute är både små och stora och vissa kan vara svårare att hitta än andra.

Ett enkelt sätt att få en bra överblick över olika paneler är att hitta en websajt som samlar de möjliga panelerna som man kan anmäla sig till. SurveyBee.se är en sådan sajt. I skrivandes stund så finns det 8 olika marknadsundersökningspaneler att välja bland på denna sajt. Det är en enkel tjänst att använda och man kan lätt jämföra de olika panelerna för att hitta den som passar en bäst.

Olika paneler betalar olika mycket och det kan därför vara bra att göra lite undersökningar innan man anmäler sig. Dock finns det mycket motsägande information på internet vilket gör att det bästa sättet för att ta reda på om en panel är bra eller inte är att helt enkelt anmäla sig till den. Genom att göra undersökningar på alla paneler under några veckors tid så kan man enkelt sålla bort de paneler som man inte längre är intresserad av.